top of page
Marble Surface

سامانه ثبت عوارض واکسن کرونا

Corona-vaccination-side-effect-registration.jpg

corona عوارض ناشی از واکسیناسیون

از زمان شیوع کرونا، متخصصان و پزشکان عزیز بارها به استفاده از واکسن به عنوان تنها راه نجات از پاندمی کرونا تاکید داشته اند.

متاسفانه به دلیل عدم آگاهی عمومی و سواستفاده برخی دیگر، تعداد افرادی که از عوارض واکسن واهمه داشتند، روز به روز افزایش می یافت.

در حال حاضر واکسینه شدن، تنها راه مصونیت در مقابل کرونا است و جوامعی که واکسیناسیون را در اولویت قرار داده‌اند، به شرایط عادی برگشته اند که همین مسئله نشان می‌دهد واکسن کرونا موثر است.

شایع ترین عوارض جانبی پس از دریافت واکسن کرونا، درد، قرمزی و تورم در محل تزریق، سردرد، درد بدن، لرز، تب گذرا و یا علائمی شبیه آنفولانزای خفیف است که طی یک الی دو روز بهبود می یابد.

شرکت دانش پارسیان به منظور مقابله با کووید-19 ، چندین مرحله غربالگری در سطح ملی را انجام داد که نتایج درخشان آن، به عنوان یک نقشه راه در بخش های متولی امر سلامت قرار گرفت.

 

سامانه های دیگری که توسط شرکت دانش پارسیان طراحی واجرایی شد، عبارتند از:

  • سامانه خود ارزیابی روانشناختی؛

  • سامانه ثبت نام اصناف و صنایع؛

  • سامانه ثبت نام واکسن؛

  • سامانه عوارض واکسن

  • سامانه صدور کارت واکسیناسیون؛

  • سامانه ثبت عوارض واکسن.

 

اهمیت طراحی و راه اندازی سامانه ثبت عوارض واکسن کرونا

کرونا بیماری نوظهوری است که هنوز تمام ابعاد آن شناخته شده نیست. از طرف دیگر، هرچند واکسن های موجود در بازار از ایمنی مناسبی برخوردار هستند؛ اما ممکن است عوارض ناشناخته ای نیز داشته باشند.

مدیریت عوارض واکسن از جمله وظایفی است که باید ثبت و بررسی گردد. لیست این عوارض در اختیار متخصصان قرار می گیرد و نظرات کارشناسی آنان برای گروه های هدف بعدی، اعمال خواهد شد.

این امر از دو جهت مهم است: اول آنکه با ثبت عوارض واکسن در سامانه، یک بانک اطلاعاتی مدون و جامع در اختیار متخصصان و پژوهشگران قرار می گیرد. این بانک اطلاعاتی برای ساخت و پیش برد اهداف و داروهای سلامتی و بهداشتی در آینده بسیار حیاتی است.

از طرف دیگر و با توجه به ماهیت تغییرپذیر ویروس کووید-19، ثبت اطلاعات عوارض واکسن در جهش های گوناگون ویروس کرونا و در دوره های مختلف، بستری برای شناسایی بهتر ویرس کرونا خواهد بود.

به‌ طور طبیعی و در شرایط غیربحرانی، بین پنج تا هفت سال طول می‌کشید تا یک واکسن، به‌ طور کامل مراحل مطالعاتی و بررسی عوارض جانبی را طی کند، اما به‌ دلیل بحران کرونا زمان مطالعه واکسن‌ ها کاهش یافته تا از تلفات بیشتر کرونا جلوگیری شود.

همچنین عوارض ناشی از واکسیناسیون در نگاه کلی، به‌ مراتب کم هزینه تر و کم خطرتر از خود بیماری کروناست، بنابراین منطق اقتضا می‌کند که واکسیناسیون کرونا هرچه سریعتر در افراد انجام شود.

شرکت دانش پارسیان به عنوان یکی از متولیان سلامت کشور، و در راستای مقابله با کووید-19 ، سامانه جامعی را طراحی و پیاده سازی نمود تا هم میهنان عزیز پس از تزریق واکسن و در صورت داشتن عوارض خاص، به این سامانه مراجعه و اطلاعات خود را ثبت نمایند.

 

عوارض ناشی از تزریق واکسن کرونا

عوارض ناشی از واکسن را می توان به دو دسته کلی تقسیم بندی کرد:

  • در دسته اول، عوارض ابتدایی، طبیعی و نرمال شامل درد، قرمزی، تورم در محل تزریق، تب، بی حالی، سرگیجه، ضعف، درد عضلانی و تهوع است که این عوارض ناشی از پاسخ سیستم ایمنی نسبت به واکسن بوده و معمولاً دو تا سه روز پس از دریافت واکسن از بین می‌رود.

  • دسته دوم شامل عوارض شدیدی مثل سردرد شدید، درد شکم، علایم عصبی، درد قفسه سینه، مشکل در تنفس و یا هر علامت ناتوان کننده دیگر میباشد؛ که درصورت وجود این گونه علائم، باید به سرعت به پزشک مراجعه کرد.

پس از تزریق واکسن کرونا، در صورتی که فرد دچار عارضه ای شود، می تواند با مراجعه به سامانه ثبت عوارض واکسن کرونا عوارض ناشی از دریافت واکسن کرونا را در فرم مربوطه ثبت نماید.

پس از وارد کردن مشخصات فردی، کدی برای شخص ارسال می گردد که با ثبت آن کد، کاربر وارد صفحه ثبت عوارض واکسن می شود.

کاربر محترم باید به 4 گزینه شامل نوع عارضه (مانند تب، سردرد، تهوع، استفراغ و...)؛ تاریخ شروع علایم؛ مراجعه یا عدم مراجعه به پزشک؛ و بستری در بیمارستان پاسخ دهد.

در نهایت در صورتی که علائم بیش از 3روز ادامه یافت، به متقاضی محترم توصیه می شود که به مراکز درمانی مراجعه کند.

bottom of page